Thursday, 31 March 2016

Dr.Maurice and the Pharaoh - Qur'an & Science

Neil Armstrong interview, BBC 1970.

Wednesday, 30 March 2016

Pun of the Day - Funny Puns, Jokes, and one-liners

Funniest Puns and Jokes (Pun of the Day)

Funny puns - as voted by visitors to this site.
1.I wasn't originally going to get a brain transplant, but then I changed my mind. 4.1 stars
2.A friend of mine tried to annoy me with bird puns, but I soon realized that toucan play at that game.
BagFaceMan - England
4.1 stars
3.I wondered why the baseball was getting bigger. Then it hit me.4.1 stars
4.Did you hear about the guy whose whole left side was cut off? He's all right now.4.1 stars
5.I'd tell you a chemistry joke but I know I wouldn't get a reaction.
Allister - Oklahoma
4.1 stars
6.I'm reading a book about anti-gravity. It's impossible to put down. 4.1 stars
7.Did you hear about the guy who got hit in the head with a can of soda? He was lucky it was a soft drink.4.1 stars
8.It's not that the man did not know how to juggle, he just didn't have the balls to do it.
reif - hawaii
4.1 stars
9.I used to be a banker but I lost interest4.1 stars
10.My friend's bakery burned down last night. Now his business is toast.
Lola - Salina, KS

Is that a reality, or merely hypothesis?

People who make lots of mistakes learned..
People who make less mistakes also learned...
People who make no mistakes unlearned..


Randomness

I am somehow tempted to dance right now. I guess you could say I was shaking my responsibilities off.

Eh, sorry. I know my puns are *tears paper* tear-ible.

I know you're the type of person that likes being in rooms with air-conditioners, but stop being mean to me. That's just cold.

What, you don't like my puns? Like it or not, you've got to deal with it.

DON'T JUDGE ME.

TUGASAN BM 30/3/2016 (0800-0900)

5 FRASA NAMA:

Sepuluh buah rumah
Segantang beras
Tiga ekor kucing ini
Dua orang pelajar
Sepuluh meter kain

5 FRASA KERJA:

Ali membaca buku motivasi.
Mereka sedang bermain.
Keadaannya beransur baik.
Siti membacai buku cerita itu.
Parameswara merajai Melaka.

5 FRASA ADJEKTIF

Sangat pandai
Indah nian
Paling pandai
Terpandai
Sungguh pandai

5 FRASA SENDI

untuk pelajar-pelajar baharu
Dari hujung balai
Dengan rombongannya pada sepanjang hari
Ke selatan negeri Jerman pada musim panas
di jambatan

5 KATA MAJMUK

Air laut
Buah rambutan
Ikan parang
Udang galah
Olahraga

3 AYAT PENYATA

Pelajar-pelajar sedang  mengulang kaji pelajaran di perpustakaan.
Normah tidak pergi ke sekolah pada hari ini.
Dia suka menonton rancangan televisyen.

3 AYAT SERUAN

Amboi, cantiknya gadis itu!
Wah, mahalnya baju ini!
Oh, aku lupa bawa wang hari ini!

3 AYAT TANYA

Apakah barang itu?
Siapakah pemain piano itu?
Bilakah hari jadi kamu?

3 AYAT PERINTAH

Minumlah teh ini dahulu.
Jangan petik bunga itu.
Silalah pakai topi keledar.

Sunday, 27 March 2016

JURNAL HARIAN TUGASAN BM Bil. 1/2016 : BERCUTI DI LANGKAWI - POST 1

Saya ingin menulis jurnal mengenai perjalanan saya dan keluarga bercuti. Ini adalah lawatan kali ke -5 ke Pulau Langkawi.  Sebaik saja cuti bermula, pada malam yang pertama, kami bertolak ke Langkawi. Inilah pengalaman pertama kami menggunakan perkhidmatan bas ekspres untuk ke Kuala Perlis. Kami sekeluarga menaiki teksi ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS) di Bandar Tasik Selatan. Walaupun perjalanan tidak jauh dari rumah, tetapi tambang teksi yang dikenakan agak mahal kerana menempuh kesesakan jalan raya. 



Jumlah yang dikenakan adalah RM25. Keadaan di TBS amat sesak memandangkan pada malam tersebut, bermulanya cuti sekolah. Semasa kami sekeluarga makan malam di sebuah restoran di Tingkat 2 di TBS, saya terserempak dengan beberapa pelajar Tahap 2 yang menunggu bas masing-masing untuk pulang ke kampung. Suasana di bahagian berlepas di TBS adalah seperti di lapangan terbang antarabangsa KLIA. Kami telah membeli tiket bas ke Kuala Perlis dengan menaiki bas Mayang Sari. Bas tiba agak lewat, iaitu pada jam 11.15 malam. Sepatutnya, bas bertolak pada jam 10.30 malam.


Kami menghabiskan masa di awal perjalanan dengan bermain (gadget) sehinggalah tertidur, dan kemudiannya kami terbangun apabila sampai di Butterworth untuk ke tandas dan menunaikan solat Subuh. Kami sampai ke Kuala Perlis pada jam 8.00 pagi. Perjalanan dari Kedah ke Kuala Perlis di waktu pagi amat menyegarkan, terutama melihat sawah padi yang luas terbentang, dan masyarakat kampung pulang dari solat Subuh. Oh, begitu mendamaikan! Oleh kerana inilah pengalaman pertama sampai ke jeti Kuala Perlis, kami tercari-cari arah ke jeti untuk membeli tiket feri ke Pulau Langkawi. Kami hanya mendapat tiket feri untuk jadual bertolak jam 12.30 tengah hari. Kami menghabiskan masa selama tiga jam dengan mengambil sarapan di sebuah restoran yang berdekatan, dan menunggu di jeti dalam keadaan yang membosankan.






Keadaan laut yang tenang telah mempercepatkan perjalanan feri dari Kuala Perlis ke Langkawi. Sebaik sahaja sampai di jeti di Langkawi, sepupu kepada ibu saya, iaitu Pak Su Amin, telah sedia menunggu di kawasan luar jeti. Kami dibawa ke hotel yang telah ditempah dari awal, iaitu di Baron D'Hotel, Kuah. Selesainya pendaftaran dan memunggah barang di bilik, kami dibawa menikmati makan tengah hari di sebuah restoran di Pokok Asam. Selepas menjamu selera, kami dibawa oleh Pak Su Amin berjalan-jalan mengelilingi Langkawi. Kami kemudiannya menikmati ABC Kelapa di kawasan tepi pantai sambil menikmati angin-angin sepoi. Sebelum balik ke hotel, kami membeli coklat di Haji Ismail Group. Kemudiannya, Pak Su Amin menghantar kami ke hotel semula.



Pada malam itu, kami hanya berehat di hotel, kerana kami kepenatan disebabkan oleh perjalanan yang panjang ke Langkawi.

WHAT IS ACCOUNTING - by Naim Ramlee


What is Accounting


accountant

Hi semua,

As i said last week, i would like to write in more details what is actually accounting and some myth that we always heard about accounting.


Accountant

Istilah accountant ni kalau disebut memang ramai orang tahu, ramai juga kanak kanak yang bercita cita nak jadi accountant.

Saya pun dari kecil, dah “tahu” pasal accountant, waktu kecil dulu orang cakap accountant ni kerja dia kira duit. Saya pun tak pastilah kira duit macam mana, tapi kerjanya kira duit.

Di sekolah pun, ramai juga rakan rakan yang apabila ditanya dah besar nanti nak jadi apa, katanya nak jadi accountant.

Tak kurang juga bila ada rakan rakan yang pandai matematik mesti orang cakap dah besar nanti boleh la jadi accountant, sebab accountant ni kene pandai matematik.

Apabila masuk sekolah menengah pula, ramai pelajar diperkenalkan dengan prinsip perakaunan. Pastinya, bila ditanya apa itu akaun, typically pelajar sekolah menengah akan cakap “akaun tu yang debit kredit tu kan, debit itu kredit ini” itulah dia akaun.

Untuk masyarakat umum pula, accountant ni orang yang hebat matematik, kerjanya kira duit, kira duit dannnnn kira duit, pastu gajinye besor, pangkatnye besor, officenye besor dan macam macam lagi yang besor.

Jadi, apa yang saya nak ceritakan di sini adalah apa itu accounting dan accountant dari perspektif seorang pelajar kursus perakaunan.

Saya akan cerita apa yang diajar dalam kursus perakaunan, kerja kerja dalam bidang perakaunan dan sedikit mitos yang selalu mengelirukan orang ramai.


Apa yang diajar dalam kursus perakaunan

1. Financial Reporting

financial reporting ni maksudnya menyediakan laporan kewangan syarikat.

Laporan kewangan syarikat pula bermaksud, penyata kewangan seperti balance sheet/kunci kira kira, cash flow/penyata aliran tunai, statement of profit and loss/penyata pendapatan untung rugi.

Secara ringkasnya, dalam subjek financial reporting anda akan belajar cara menyediakan penyata penyata kewangan ini mengikut piawaian piawaian yang ditetapkan seperti International accounting standard (IAS) ataupun International Financial Reporting Standard (IFRS)

2. Management accounting/ costing

Management accounting subjek pula berkisar mengenai pengurusan dalaman syarikat. Macam mana nak buat budgeting, nak kira kos buat barang, berapa untung yang nak dijana, berapa banyak stok nak kene beli, berapa banyak yang nak disimpan, macam mana nak kurangkan kos,

Semua ini termasuk dalam management accounting ini.


Secara ringkasnya, semua proses mengenal pasti, mengira, memproses, menginterpretasi maklumat untuk kegunaan syarikat dikira sebagai management accounting.


3. Taxation/ cukai

Subjek taxation ni satu subjek yang selalunya kalau orang tak belajar akaun, dia tak tahu taxation ni salah satu kerja akauntan.

Subjek taxation ni sangat menarik, sebab berlainan negara mempunyai undang undang yang berbeza dalam sistem percukaian mereka. Dan undang undang atau sistem dan kadar cukai ni berbeza setiap tahun mengikut polisi negara masing masing.

Apa yang diajar dalam taxation ini secara ringkasnya, adalah macam mana nak kira berapa banyak tax yang perlu dibayar oleh individu atau syarikat.


Bermaksud, kadar bayaran dan cara pengiraan cukai untuk syarikat dan individu adalah berbeza. Jadi, kita akan belajar personal tax dan company tax.

Ultimately, dalam subjek tax anda akan belajar untuk

1. Avoid paying tax (not evade)

2. reduce amount tax paid

3. Delay the payment of the tax due


(maaf tak berapa pasti nak translate dalam bahasa melayu macam mana)


4. Audit

Audit ni subjek yang paling famous, juga kerja yang paling famous i.e Auditor

Antara kerja yang paling berprestij dalam accounting ini adalah auditor, auditor ni dalam kata lain melapetaka untuk mereka yang ada buat salah.

Sebab subjek audit ni subjek untuk periksa akaun. Kalau financial reporting kita belajar cara nak sediakan akaun, audit ni cara nak periksa sama ada akaun yang disediakan tu betul ataupun tidak.

untung rugi yang dinyatakan dalam akaun tu tipu ke bohong, aset yang dinyatakan dalam penyata kewangan tu betul ke ada.


Bende bende macam tu la, sebab tu orang takut dengan auditor, kalau auditor datang periksa segala macam salah diorang akan jumpa.


Fakta yang menarik pasal audit ni, ialah anda tak perlu masuk kelas dengan bawa kalkulator. Tak ada bende nak kira, 99 peratus teori.

So kalau anda cakap perakaunan ni susah sebab banyak kira kira, atau anda tak pandai matematik. pergi belajar audit, baru anda tahu subjek yang ada kira kira lagi senang dari teori akaun ni.


subjek minor lain






selain dari subjek utama di atas, dalam accounting anda juga akan belajar subjek seperti

-business analysis

– corporate governance, risk and ethic

– Law (kat malaysia belajar Malaysia law la)


*makluat saya mungkin tak berapa lengkap sebab this is mostly based on apa yang saya belajar dalam ACCA


Kerja Accountant


Jadi lepas dah tahu apa yang diajar dalam kursus perakaunan, mesti nak kene tahu lepas dah belajar semua bende alah tu, kerja apa yang boleh dapat kan?


Akauntan ni kalau ikut tempat, kat semua tempat dia boleh kerja sebenarnya, Bank, audit firm, oil and gas company, electronic company, big company, small company, semuanya perlukan accountant.

Soalannya, kerja apa yang accountant ni buat?

Sebelum tu biar saya kenalkan beberapa title yang ada untuk accountant

Ada beberapa gelaran, antaranya:

Chartered Accountants (CA),

Certified Management Accountants (CMA), and

Certified General Accountants (CGA).

Other Designations include Certified Internal Auditor (CIA),

Public Accountant (PA),

and Certified Public Accountant (CPA).


Secara umumnya, inilah bidang kerja accountant


1. Auditor

Kerja auditor ni kerja yang paling gila, masuk kerja awal, balik lewat, tapi gaji overtime tak ada.

Tidur tak cukup, sangat sinonim dengan kerja auditor, sebab tu orang yang pernah jadi auditor, bila dia keluar minta kerja dekat industri komersial, senang untuk demand gaji tinggi. Sebab banyak pengalaman buat kerja audit ni.


Ramai CFO (jawatan kedua tertinggi dalam syarikat selepas CEO) yang bagus datang dari background auditor (ex-Auditor)


Artikel cerita pasal ramai cfo yang hebat di U.S.A adalah ex Auditorhttp://www.accountingweb.com/aa/auditing/many-of-americas-best-cfos-started-in-accounting-or-auditing


Ada 4 audit firm terbesar di dunia

4 company ni kira macam apple dan samsung dalam business handphone la

4 audit firm tersebut adalah:

1. Ernst & Young

2. Deloitte

3. KPMG

4. Pricewaterhouse Coopers (PWC)
image


kalau dapat kerja kat big 4 company ni kira macam ada class gituuuu. So ramai la yang berebut nak kerja di sini


Perkara menarik tentang auditor ni, di Malaysia Auditor sangat sinonim dengan tak cukup tidur. bila masuk “peak period” ataupun waktu syarikat kene keluarkan laporan kewangan, jadi lumrah la untuk Auditor balik rumah pukul 1-2 pagi, kemudian masuk balik kerja pukul 8 pagi.



2. Tax Consultant

Tax consultant ni ada setengah orang panggil half baked lawyer, sebab tax consultant ni kerjanya berkait rapat dengan undang undang percukaian negara,di Malaysia – (Income Tax Act 1967).

Basically, kerja tax consultant ni memberi khidmat nasihat kepada syarikat dalam urusan percukaian.


Selain dari bekerja sebagai tax consultant, anda juga boleh menjadi tukang kutip cukai (he he he) ataupun dalam kata lain bekerja dengan lembaga hasil dalam negeri (LHDN)

Bekerja di LHDN ni bukanlah kerja kutip cukai, tetapi menguruskan urusan urusan percukaian.


Industri tax consulting ni sedang berkembang dalam Malaysia, dia belum lagi jadi pilihan utama dan tak ramai yang berminat dengan tax consulting. Tetapi kerja tax ni agak menarik, dia tak


3. Company Accountant

Company accountant ni maksudnye bekerja di unit perakaunan mana mana syarikat ataupun orang panggil “in house accountant”

Yang ini kerjanya bergantung pada unit yang mereka ditugaskan dan juga job scope yang ditetapkan oleh majikan.


tapi kerjanya tak lari jauh, sama ada menyediakan laporan kewangan ataupun buat management accounting macam costing dan forecasting.

contoh in-house accountant-

Certified Management Accountants (CMA), and

Certified General Accountants (CGA).

Other Designations include Certified Internal Auditor (CIA),


Mitos mengenai accountant dan kursus accounting


1. accountant kene hebat matematik

Kalau ada antara anda yang pernah belajar akaun, atau memang belajar akaun anda pasti tahu yang dalam subjek akaun, operasi yang paling banyak digunakan adalah tambah dan tolak, cuma kadangkala sahaja kene guna darab dan bahagi. Itu pun operasi darab dan bahagi yang mudah dan simple.


2. Belajar account ni banyak tengok nombor

Salah satu statement paling pembohong. kalau ada orang cakap “saya tak nak belajar account sebab tak boleh tengok banyak nombor, nanti pening ” ketuk je kepala dia, sebab subjek macam audit, business analysis dan corporate ethic kalau anda masuk dewan exam tak payah bawak kalkulator, sebab tak ada benda anda nak kira.


3. Account ni debit kredit je

debit kredit tu sistem catatan beregu, dia sangat basic.

Bila anda dah belajar dengan lebih mendalam anda dah tak buat dah debit kredit ni.

Kadang tu sampai lupa sistem catatan beregu yang simple simple.

Seriously, you would wish accounting is just debit kredit, tapi hakikatnya alahaiii banyak lagi teori teori yang kadangkala membosankan yang anda kene belajar.


4. Accountant tak perlu pandai menulis

Ini satu lagi salah faham, sebenarnya sebagai seorang accountant adalah sangat penting untuk anda menguasai penulisan bahasa inggeris dan bahasa melayu, terutamanya bahasa inggeris.

Dalam subjek seperti audit dan business analysis, anda perlu menulis esei dan laporan yang sangat panjang.

Dan markah anda bergantung pada keupayaan anda untuk menulis dengan bagus. Kira-kira semua orang boleh buat, sebab dia nombor, macam mana buat pun jawapan yang betul cuma satu, dalam subjek teori, tidak ada satu jawapan yang betul, jadi anda perlu kreatif dan boleh menulis dengan lancar.

kenyataannya, Kebanyakan peperiksaan yang berada pada aras yang lebih tinggi lebih memerlukan teknik menulis dari mengira.


Sekiranya anda menjadi seorang auditor sebagai contoh, kerja anda memerlukan anda untuk menulis dan menyediakan laporan. Pastinya, laporan yang anda buat akan digunakan untuk dibaca oleh orang ramai, dan anda tidak ada ruang untuk buat kesilapan yang besar.

The point is, writing skill is very important to be an accountant.

Kesimpulan

Semua benda mesti ada kesimpulan betul tak?


Kesimpulannya accounting ni satu bidang yang sangat luas dan juga satu pengetahuan yang perlu ada pada setiap orang yang nak berniaga.

Sebab semua perniagaan perlukan akaun, dan semua akaun perlukan accountant.


Jadinya, pada anda yang berminat untuk jadi accountant ataupun usahawan ataupun ahli korporat, Accounting ni merupakan salah satu jalan untuk ke sana.


Harapnya, penulisan ini dapat memberi sedikit gambaran mengenai accountant pada adik adik yang masih pening dengan istilah kerja accountant ni.


-NR-


by Naim Ramlee
https://twofeel.wordpress.com/2016/03/25/what-is-accounting/

Adele - Hello / Lacrimosa (Mozart) – ThePianoGuys

Let It Go (Disney's "Frozen") Vivaldi's Winter - ThePianoGuys

Christina Perri - A Thousand Years (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys

Titanium / Pavane (Piano/Cello Cover) - David Guetta / Faure - ThePianoGuys

Saturday, 26 March 2016

KOSA KATA BAHASA ASING

KOSA KATA BAHASA ASING

Absorb  - serap
Absorbate - serapan
Absorbent - penyerap
Absorber - penyerap
Absorptivity - kebolehserapan
Absorptive - bolehserap
Absorption - penyerapan
Atom - atom
Accent - loghat
Ambulance - ambulans
Assimilation - asimilasi
Auditorium - audi
Aileron - aileron
Aerial - aerial
Aesthetics - estetik
Aerial picture - fotografi udara
Aquarium - akuarium

Balanced budget - bajet seimbang
Bureau - biro

Circular - pekeliling
Custom - adat
Campaign - kempen
Counter - kaunter
Contigent - kontijen
Catalogue - katalog
Contour - kontur
Coupon - kupon
Cent - sen
Carbon - karbon
Cobalt - kobalt
Curator - kurator
Chlorine - klorin
Civilization - tamadun
Cheque - cek

Dialogue - dialog
Dengue - denggi
Dialect - dialek
Diesel - diesel

Electron - elektron
Effective - efektif
Efficient - efisyen

Fuse - fius
Ferrum - ferum
Final - akhir

Grease - gris
Gear - gear
Giga - giga
Grant - geran

Horse power - kuasa kuda

Idealist - idealis

Jacket - jaket
Jeep - jip
Journal - jurnal

Language - bahasa
Liquid - cecair
Lasting - berkekalan

Maghrib - maghrib
Mega - mega

Nucleus - nukleus
Network - rangkaian
Novel - novel

Ozone - ozon
Order - urutan
Omega - omega

Peat - tanah gambut
Pain - kesakitan
Professional - profesional
Psychology - psikologi
Power - kuasa
Plan - pelan
Pension - pencen
Pawn - askar

Quota - kuota

Relative - relatif
Realism - realisme
Ream - rim
Ram - biri-biri jantan

System - sistem
Structure - struktur
Scenario - senario
Script - skrip
Scooter - skuter
Sector - sektor
Stadium - stadium
Sin - dosa

Triangle - segitiga
Tissue - tisu
Tera - tera
Theory - teori

University - universiti

Vitamin - vitamin
Vacuum - hampagas
Vaccine - vaksin

Waves - gelombang

Zone - zon

Wednesday, 23 March 2016

Straight A students may not be the best innovators

Straight A students may not be the best innovators




Demand for innovation is at an all-time high. Innovation is now recognized as being key to economic growth strategies in the United States, Canada and countries in the European Union.

As a result, there is an increased need to understand what drives innovation. Certainly traditional research and development, funded by both the private and public sectors, continues to remain a primary source of new ideas and products. But innovation demands innovators.

So where do innovators come from? And how do they acquire their skills?

One place – perhaps among the best – is college. Over the past seven years, my research has explored the influence of college on preparing students with the capacity, desire and intention to innovate.

In this time we’ve learned that many academic and social experiences matter quite a bit; grades, however, do not matter as much.
What influences student innovation?

Our ongoing research, an example of which can be found here, has surveyed over 10,000 full-time undergraduate and graduate students in four countries – the United States, Canada, Germany and Qatar.

Our sample includes a wide diversity of students: those in fields of study often associated with innovation and entrepreneurship (e.g., business, engineering) as well as more traditional majors (e.g., arts, humanities, education); those from differing races/ethnicities and gender identifications; those from different socioeconomic and political backgrounds; and those from families that already include, or do not include, entrepreneurs.

To learn more, we asked students about their innovation intentions and capacities, their higher education experiences, and their background characteristics. We also administered a “personality inventory” to address the question of whether innovators are born or made.
Classroom practices can make a difference. Penn StateCC BY-NC-ND


We conducted a series of statistical analyses that allowed us to isolate the influence of any one individual attribute (e.g., classroom experiences, GPA, personality, gender, etc.) on our innovation outcomes.

Here is what our analyses have revealed so far:


Classroom practices make a difference: students who indicated that their college assessments encouraged problem-solving and argument development were more likely to want to innovate. Such an assessment frequently involves evaluating students in their abilities to create and answer their own questions; to develop case studies based on readings as opposed to responding to hypothetical cases; and/or to make and defend arguments. Creating a classroom conducive to innovation was particularly important for undergraduate students when compared to graduate students.


Faculty matters – a lot: students who formed a close relationship with a faculty member or had meaningful interactions (i.e., experiences that had a positive influence on one’s personal growth, attitudes and values) with faculty outside of class demonstrated a higher likelihood to be innovative. When a faculty member is able to serve as a mentor and sounding board for student ideas, exciting innovations may follow.

Interestingly, we saw the influence of faculty on innovation outcomes in our analyses even after accounting for a student’s field of study, suggesting that promoting innovation can happen across disciplines and curricula. Additionally, when we ran our statistical models using a sample of students from outside the United States, we found that faculty relationships were still very important. So, getting to know a faculty member might be a key factor for promoting innovation among college students, regardless of where the education takes place or how it is delivered.
Peer networking is effective: outside the classroom, students who connected course learning with social issues and career plans were also more innovative. For example, students who initiated informal discussions about how to combine the ideas they were learning in their classes to solve common problems and address global concerns were the ones who most likely recognized opportunities for creating new businesses or nonprofit social ventures.

Being innovative was consistently associated with the college providing students with space and opportunities for networking, even after considering personality type, such as being extroverted.

Networking remained salient when we analyzed a sample of graduate students – in this instance, those pursuing M.B.A. degrees in the United States. We take these findings as a positive indication that students are spending their “out-of-class” time learning to recognize opportunities and discussing new ideas with peers.
Who are the innovators?

On the basis of our findings, we believe that colleges might be uniquely positioned to cultivate a new generation of diverse innovators.

Counter to the Thiel Fellowship, an initiative that pays individuals to step out of college in order to become entrepreneurs, our work supports efforts by colleges and universities to combine classroom learning with entrepreneurial opportunities and to integrate education with innovation.

One of our most interesting findings was that as GPAs went down, innovation tended to go up. Even after considering a student’s major, personality traits and features of the learning environment, students with lower GPAs reported innovation intentions that were, on average, greater than their higher-GPA counterparts.

In short: GPA was associated with innovation, but maybe not in the direction you’d think.
Not GPAs, but being motivated, makes a difference. THINK Global SchoolCC BY-NC-ND


Why might this be the case?

From our findings, we speculate that this relationship may have to do with what innovators prioritize in their college environment: taking on new challenges, developing strategies in response to new opportunities and brainstorming new ideas with classmates.

Time spent in these areas might really benefit innovation, but not necessarily GPA.

Additionally, findings elsewhere strongly suggest that innovators tend to be intrinsically motivated – that is, they are interested in engaging pursuits that are personally meaningful, but might not be immediately rewarded by others.

We see this work as confirmation of our findings – grades, by their very nature, tend to reflect the abilities of individuals motivated by receiving external validation for the quality of their efforts.

Perhaps, for these reasons, the head of people operations at Google has noted:


GPAs are worthless as a criteria for hiring.

Somewhat troubling, though in line with concerns that plague the entrepreneurship community, women were less likely to demonstrate innovation intentions than men, all else being equal.

This is a problem, especially given jarring statistics that venture capitalists are funding males – specifically white males – more than any other group.

Such findings also speak to the need for higher education to intervene and actively introduce the broadest range of individuals to educational experiences and environments that spur the generation and implementation of new ideas. Fresh and creative ideas, after all, are not restricted to any one gender, race or family background.

As we say in our forthcoming paper’s finding on gender:


Imagine the explosion of new processes and products that would emerge in a world where half the population was socialized to believe that it could and should innovate.

Imagine indeed.

Ejaan Bahasa Melayu Baharu



surat khabar
tengah hari
campur tangan
pasar raya
kemas kini
kraf tangan
temu bual



kubis
lembap
mergastua
martabak
pendeta
tauge
teladan



komisen
pensel
pelan
profil
rebat
spageti



spesis
ageregat
atlet
baucar
delegasi
faksimili
komersial
e-mel

Tuesday, 22 March 2016

Nasi lemak listed in TIME Magazine’s healthy breakfasts

Nasi lemak listed in TIME Magazine’s healthy breakfasts


Nasi lemak, the staple Malaysian dish, has been recognised as one of 10 most healthy international breakfasts by TIME Magazine. 

Listing down the various components of the coconut rice dish, the article described nasi lemak as “supremely delicious”. 

“Yes, there’s a bit more fat than is good for you (eat less rice to reduce), but it’s balanced with lots of manganese, protein, and carbs. 

“The chili in the sambal also boosts the metabolism (depending which nutritionist you talk to),” according to the article on Tuesday. 


Also on the list was the Turkish breakfast spread featuring olives, tomato, white cheese, eggs and sausages as well as the Israeli shakshouka in which eggs are poached in a tomato and vegetable sauce. 

The Japanese breakfast of various side dishes alongside rice and the Vietnamese pho bone broth, which comes with a variety of vegetables and herbs were also listed. 

Egypt’s entry was ful medames with broad beans spiced and stewed overnight, while gallo pinto, black beans with rice, from Costa Rica was also selected. 

Europe’s contribution to the list consisted of porridge, with Iceland’s hafragrautur oatmeal porridge and the Russian kasha, a porridge consisting of various grains and cooked in milk, making the list. 

Upma from India was featured as well, described as a thick concoction made from dry roasted semolina. 

Once a farmer’s meal, nasi lemak now enjoys widespread popularity across Malaysia and is commonly considered the country’s national dish.

Monday, 21 March 2016

11 habits of highly successful people



11 habits of highly successful people



girl smiling
Success is the result of learnable behaviors.
Success often seems like a great mystery — some people are destined for it while others aren’t.
But that’s probably not the case. While luck and genetics may play a role, there are certain learnable behaviors which make success more likely.
So just what are those behaviors?
Over on Quora, there’s a thread dedicated to sharing the most important habits of highly accomplished individuals. We rounded up 11 intriguing ones below.
You’ll notice that none of these habits require major life overhauls. Instead, it’s about making small tweaks to your daily routines that could potentially result in huge payoffs.
Read on to find out what makes successful people tick.


1. They talk to themselves.

Quora user and author Michal Stawicki says that during research for his books on success he discovered:
At the highest level of professional sports they consider skills and techniques a given. You can’t reach that level without them. What allows them to beat their opponents is not more time spent honing their skills, but more focus on perfecting their internal dialogue.
Meanwhile, research suggests that talking to yourself like you’d talk to someone else in the same situation can help you deal with stressful experiences. Specifically, use the pronoun “you” or your first name instead of “I.” (For example, “You can do it, John.”)


2. They keep a journal.

Stawicki points out several historical figures who kept journals, including Roman emperor Marcus Aurelius and French emperor Napoleon Bonaparte.
But you don’t have to aspire to world domination to benefit from keeping a diary: One recent study found that journaling about thoughts and emotions helped college students deal with stressful events.


3. They meditate.

Two Quora users cited meditation as a primary habit of successful people.
Indeed, research has found that meditation has a number of mental and physical health benefits, from improving memory to increasing compassion to boosting the immune system.
And bigwigs from Jack Dorsey to Oprah Winfrey say they practice meditation daily.
Launch your own practice with this guide to mindfulness meditation.


4. They manage their emotions.

Successful people “are emotional people like others,” writes Himani Kapoor, citing a LifeHack article.” However, they manage their emotions smartly.”
As psychotherapist Amy Morin told Business Insider, mentally strong people are acutely aware of how their emotions influence their thoughts and behaviors, and they monitor the fluctuations in their emotions throughout the day.


5. They read.

Waqar Ahmed pointed out that many of the world’s most successful people, including Bill Gates, are avid readers.
Investing legend Warren Buffett reportedly spends about 80% of his day reading; Facebook’s Mark Zuckerberg pledged to read a book every two weeks in 2015; and tech billionaire Elon Musk has said that he learned how to build rockets by reading books.
Ahmed’s advice for becoming a bookworm? “Just read what you are interested in” and start with a few pages a day.


6. They communicate clearly.

Janis Butevics cites the same LifeHack article, which notes that successful people “are good communicators and they consciously work at it.”
You can start improving your communication behaviors by checking out these seven key skills of master communicators, including using the appropriate tone and body language and being direct and candid.


7. They practice self-control.

Butevics highlights another point from the LifeHack article: Successful people “understand the importance of discipline and self-control.”
In fact, the classic “marshmallow study,” led by psychologist Walter Mischel in the 1960s, found that kids who were able to delay the delicious gratification of eating a marshmallow wound up more successful as adults.


8. They stick to routines.

Amy Yeole points out that successful people “have specific routines and rituals set for the start and end of every day.”
For example, John Paul DeJoria, cofounder of Patron tequila and Paul Mitchell hair products, starts every day with five minutes of quiet reflection.
And Ariana Huffington, cofounder and editor of The Huffington Post, reads hard-copy books before hitting the hay each night.


9. They value solitude.

Yeole mentions that successful people “have some ‘me-time’ every day.”
According to Morin, the psychotherapist, mentally strong people don’t fear alone time because it’s a chance to reflect and replenish their energy. She recommends taking a few minutes every day to be alone with your thoughts to process what’s happening around you.


10. They’re conscientious.

Kyriacos Antonio writes that successful people are typically highly conscientious.
That means they’re organized, responsible, and hardworking, and are able to control their impulses.
Research has found that conscientiousness is the only major personality trait that consistently predicts success, in terms of factors like income and job satisfaction. That’s partly because conscientious people are better at setting and achieving goals, especially in the face of obstacles.


11. They’re persistent.

Smitaa Balaji highlights persistence as a top habit of successful people.
That jibes with theories from a neuroscientist and a psychologist, who say that your first thought is hardly ever your best one. Successful people know that, so they keep coming up with ideas until they finally hit the jackpot.



Read more at http://www.businessinsider.my/habits-of-highly-successful-people-2016-3/#i1ptEAAmjzqKCDVx.99